perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kevään 2014 tapahtumia :

1.
Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen Akatemia järjestävät vuosittain Tiedefoorumin, jossa keskustellaan ajankohtaisista tieteen ja yhteiskunnan välisistä kysymyksistä. Tämänkeväisen Tiedefoorumin teemana on tiedekasvatus ja tilaisuus järjestetäänkin yhteistyössä tiedekeskus Heurekan kanssa tiistaina 27.5.2014 Heurekassa Vantaalla. Tiedefoorumi toimii myös opetus- ja kulttuuriministeriön tiedekasvatushankkeen päätöstilaisuutena. Tilaisuuteen osallistuu mm. korkeakoulujen, tutkimuslaitosten, ministeriöiden ja tutkimusrahoittajien edustajia.

Kokoamme tilaisuuden yhteyteen esiteltäväksi lasten ja nuorten tiedekasvatushankkeita. Tarkoituksena on ennen keskustelutilaisuuden alkua ja tauolla näyttää konkreettisesti, miten lapset ja nuoret innostuvat tieteestä ja tutkimuksesta.

Tarjoamme tilaisuuden esitellä omaa toimintaanne tilaisuudessa konkreettisesti demon, videon, posterin tai jonkun muun valitsemanne välineen avulla.

Taipalsaarelta esittelijöinä toimivat Iris, Lotta, Aleksi ja Toivo sekä taustatukena Kirsi Rehunen

2. Oppimisen ilo
Lapsilähtöinen tiedeprojektinne on  päässyt karsittuun Oppimisen ilo- ideoiden  kärkiehdokkaiden joukkoon, joista sarjojen voittajat valitaan.

Annamme kaikille kärkiehdotuksille mahdollisuuden esittäytymiseen 9.4. Helsingin Marina Congress Centerissä pidettävässä Pelastetaan koulutus!-tapahtumassamme.

Kärkiehdotuksista kootaan näyttely tapahtumaan, jotta tapahtumamme sadat korkean tason vieraat pääsevät tutustumaan ehdotuksiinne.

Pyydämme teiltä ehdotuksenne esittelyä. Mahdollisia muotoja on kaksi:

  1. Posteri. Laatikaa A0 –kokoinen juliste ehdotuksestanne, jossa voitte tekstillä, kuvilla jne. esitellä ideaanne. Postittakaa posteri ensi viikon aikana minulle, alla olevaan osoitteeseeni.

 

  1. Video tai PowerPoint esitys. Näyttelyn osaksi tulee myös videoruutu, johon voimme laittaa pyörimään esityksenne/videonne. Videon max. kesto on 5 min. PowerPoint max. 10 diaa. Lähettäkää esityksenne ensi viikolla minulle alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

 

Raati arvostelee kärkiehdokkaat tämän viikon aikana ja voittajat ovat selvillä ensi viikon alussa. (julkisia vasta tapahtumassa) Olen ensi viikon alussa yhteydessä sarjojen voittajiin, koska voittajat kutsutaan tapahtumaan vastaanottamaan palkintonsa pääministeriltä sekä esittelemään ehdotuksensa tapahtuman päälavalle. Molempien sarjojen voittajaehdotus saa esittelyyn aikaa viisi minuuttia. Tilassa on myös mahdollisuus näyttää PowerPointteja, videoita yms. Laitoin tämänkin jo tähän tiedoksi, jotta voitte kärkiehdokkaina jo tähänkin varautua. (Jaakko Salo)
 
3. Luma palkinto
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

NFSUN tiedefoorumi Helsingin yliopisto

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti